Jumaat, 13 November 2009

MAMA DAN IMPIANKU DI LANGIT BIRU

DI WAKTU INI ANA SEDANG BERADA JAUH DARI MAMA,,ANA SEDAR HAKIKAT BAHAWA HANYA JASAD ANA YG JAUH DARIPADA MAMA,TAPI ANA SENTIASA ADA DIHATI MAMA,DALAM DOA MAMA,DAN KETAHUILAH MAMA,SESUNGGUHNYA MAMA SENTIASA DIHATI ANA,DALAM DOA ANA DAN JUGA DALAM RINDU DIHATI ANA.

MAMA,MAMA MUNGKIN TAK MENGETAHUI BAHAWA ANA AMAT LENA DALAM PELUKAN MAMA.SEJAK KECIL LAGI ANA SELALU DALAM DAKAPAN MAMA SAMBIL MELIHAT KE LANGIT TINGGI. ANA LUAHKAN IMPIAN ANA UNTUK BERJAYA DALAM HIDUP ANA SETINGGI LANGIT YANG ANA LIHAT ITU.MAMA HANYA TERSENYUM.APABILA TERLIHAT KAPAL TERBANG DI LANGIT,ANA AKAN BERKATA BAHAWA SUATU HARI NANTI ANA AKAN MENAIKINYA DAN PERGI MENYAMBUNG PELAJARAN SETINGGINYA HINGGA KE MENARA GADING.PADA WAKTU ITU, MAMA BERKATA INSYAALLAH,WALAUPUN WAKTU ITU ANA MASIH TIDAK MEMAHAMI APA YANG MAMA LAFAZKAN ITU.

EH DAH PUKUL 1 PAGI,,ANA TAK TIDUR LAGI.INSYAALLAH ESOK ANA AKAN PULANG KE KAMPUNG HALAMAN UNTUK CUTI SEMESTER. ANA AKAN MANFAATKAN MASA CUTI DENGAN SEBAIK-BAIKNYA.INSYAALLAH PADA SEMESTER YANG AKAN DATANG,ANA AKAN BERUSAHA LEBIH RAJIN LAGI UNTUK ANA KOTAKAN DAN SEMPURNAKAN IMPIAN ANA INI,UNTUK MENGGAPAI KEJAYAAN SETINGGI LANGIT.ANA TAK PERNAH RISAU DALAM SEBARANG HALANGAN UNTUK BERJAYA KERANA ANA SENTIASA DALAM DOAMU MAMA DALAM RESTUMU MAMA.TERIMA KASIH MAMA!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan